Brandaris Yachts in een nieuw jasje

 

Loosdrecht- Brandaris Yachts in Loosdrecht heeft per 1 juni een nieuwe huisstijl. Communicatiebureau Sorpasso uit Amsterdam ontwierp het nieuwe logo en dus de nieuwe identiteit van Brandaris Yachts.


25 jaar zelfstandig, tijd voor een nieuwe uitstraling

25 jaar geleden kocht Arthur Oskamp de oude Brandaris op, ontwikkelde de eerste echte tender op de markt, en noemde zijn bedrijf ’t Wije B.V. Voor deze bedrijfsnaam werd destijds een logo ontwikkeld. Sinds 2010 werd de naam Brandaris Yachts gelanceerd. Deze ontwikkeling vroeg om een nieuwe uistraling, en werd er gestart met de creatie van een nieuw logo. In de komende maanden zal de huisstijl langzaam worden aangepast zodat er een consequent beeld ontstaat voor het merk Brandaris Yachts.

 

Sorpasso
Begin dit jaar startte de samenwerking tussen Brandaris Yachts en het communicatiebureau Sorpasso, welke in de ‘yachtingwereld’ voor meerdere merken werkt waaronder Moonen Yachts, Nordia, Rondal, Storm Yachts, Typhoon, De Valk Yachtbrokers en René Van Der Velden Yachtdesign. ‘Sorpasso’ is Italiaans voor inhaalmanoeuvre en bedoeld om op voorsprong te komen en te blijven. Dat kan alleen met communicatie concepten die zich onderscheiden en onderwerp van gesprek worden. Aan de hand van een brandsessie met diverse stakeholders, werd de merkidentiteit voor de toekomst van Brandaris Yachts bepaald. Hieruit is in eerste instantie een nieuw logo voortgekomen. Uit de sessie kwamen vormgeving, performance en chique als sterkste waarden naar voren die de basis voor de identiteit van Brandaris Yachts vormen. Het bureau heeft een logo ontworpen dat de kernwaarden van het product laat zien, en uiteindelijk de interactie die de doelgroep met het merk heeft vertaald in een beeldmerk.

 

Logo
Het nieuwe logo bestaat uit de naam van het bedrijf, met daartussen een dynamische pijl die als ware de performance uitbeeld. Door het gebruik van een chique ‘chroom’ look, lijkt het alsof het water wordt weerspiegeld in het logo. Brandaris Yachts wil haar logo in alle standaard uitingen gaan gebruiken, en zal daarnaast het logo laten gieten zodat iedere boot gebrandmerkt is met een chromen beeldmerk dat de uitstraling van het merk bevestigd.

 « Top | « Vorige